Få beregnet effekt af NS i din gylle

Det kan være en god investering med additiver til gyllen, fordi investeringen kommer direkte retur i form af mere kvælstof i gylletanken

Med stor usikkerhed på gasmarkedet, produktionsstop hos kunstgødning producenter, priser på 18 kr. pr. kg N, og med udsigter til endnu højere priser på kvælstof i fremtiden, er der nu endnu mere grund til, at kigge hen imod optimeringer af gyllen i dine gyllebeholdere.

Gylleanalyser i Danmark og i udlandet viser, at Active NS er i stand til at binde op til 1-2 kg mere N pr. tons. Dette kan lade sig gøre, da tilsætning af Active NS medfører en dokumenteret lavere fordampning af kvælstof, som dermed besvares i gyllen – dertil mindskes lugten fra gyllen, som i sidste ende kan give gladere naboer til gyllevognene. 

beregnet-effekt-active-ns

Forhøjet niveau af kvælstof i gyllen

Tilsættes Active NS i stalden, vil der ifølge FCSI, kunne tjenes helt op til 25,16 kr. pr. tons gylle. Tilsættes Active NS derimod direkte i gylletanken, vil der kunne tjenes op til 4,46 kr. pr. tons gylle. Det er altså en god investering at tilsætte Active NS i gyllen, da pengene kommer direkte retur i form af mere kvælstof.

Vil du have udregnet hvor meget merværdi du kan få, ved at anvende Active NS i din gylle? Udfyld formularen på forsiden, eller kontakt os direkte på telefon.: 2175 7136.

Udgivet i Landbrug og tagget , , , , , , , , , .